Nedelja 16. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
19
Petak 01.04.2011.
17:50 >> 19:23h
Beta A
Borbe se vode danas između libijskih pobunjenika i snaga vernih libijskom vođi Moamaru Gadafiju blizu naftne luke Brega na istoku zemlje.
Petak 01.04.2011.18:31
Šta ima da se priča o satelitskim komunikacijama kad su Britanci javno priznali da su ubacili 350 pripadnika SAS u Libiju, i da će poslati još. Još su se kreteni hvalili pogotkom avionskom raketom vođenom laserskim obeležavanjem cilja - koje se vrši sa zemlje. Debelo su se oni ukopali u tu priču od samog početka, ali CIA je informisala Obamu, pa neka misli u koju papazjaniju uvlači USA. Odoše oni kući a kada počne zarobljavanje ovih iz SAS, biće veselja.
Petak 01.04.2011.19:17
kako god brate. ameri ce izgleda morati da udju u libiju. pre toga ce raketirati sve sto mrda u i oko tripolija. bice krvi do guse. ali koga je briga. nece NATO da gubi vreme. a vreme je nafta. nisu ocekivali ovakav otpor. malo cudan. neko je libijcima debelo pomogao. u taktici, naravno. NATO zlocinacki udari sa neba mora... setimo se srbije, iraka. nazalost, ponavljam. libiji se dobro ne pise. narednih dana cemo videti libijski ovozemaljski pakao koji ce prirediti NATO zlocinci.
Petak 01.04.2011.19:30
kajga, pričao si još prije dva tjedna kako Gadafi neće dugo i kako će NATO pretvoriti Libiju u tepsiju, ali izgleda da libijska armija rastura i da pobunjeni fašisti neće dugo...
Petak 01.04.2011.19:37
brate mili. budimo realni. zar mozes da zamislis porazenu NATO zlocinacku alijansu. ja ne. imaju svo vreme ovoga sveta, kao i samu podrsku da rade sta im padne na pamet. plan postoji. i ostvarice ga. nazalost uz velike civilne zrtve samih libijaca. NATO ne sme biti porazen. a jos imaju blagoslov rusije i kine. razmisli malo. ja samo zelim sto vise americkih i saveznickih zrtava. i to je nesto.
Petak 01.04.2011.19:42
Naravno da mogu zamisliti. Ako smo svi tako malodušni i mislimo da je NATO bog i batina, i da su oni vladari svijeta, onda bolje da niti ne živimo na ovom svijetu. Budi siguran da je NATO propaganda jača od njihovih vojnih sposobnosti...
Petak 01.04.2011.19:47
NATO umire i smrdi na daleko i široko. Problem je u samoj ideji nato pakta i njegovom sastavu. Taj pakt je američka organizacija koja je u početku služila da europske države naoružavane od strane SAD-a predstavljaju štit od SSSR-a. Kad je SSSR propao, nato je izgubio primarnu funkciju i trebao se razmontirati. Naravno da se to nije napravilo jer je bilo očito da amerikancima paše da u europi imaju bijesnog psa kojeg mogu puštati s lanca kad je to njima u interesu..
Petak 01.04.2011.19:53
JAOOOOOOOOO pa ako ih neko mrzi to sam ja. ja mrzim zlocinacko pederskopedofilsku organizaciju. kako mozes da podcenjujes naouruzanje NATO zlikovaca. pa, oni imaju mini a bombe. siguran sam da si barem jedan deo njihovog ubilackog arsenala video. oni koriste sve sto nije dozvoljeno pa i hemiju ako treba. opet ponavljam. budimo realni. NATO nece dozvoliti sebi takav luksuz da bi bili dovedeni u pitanje. a najmanje poraz. pitanje dana kada ce libija pasti.
Petak 01.04.2011.20:02
svakako...ako misle upotrijebiti nuklearno oružje. Ako ne misle, onda će trebati da uposle apsolutno cijelu avijaciju svake od zemalja pakta i sve bombe...Gle, stvari se u svijetu mijenjaju, tko bi gori sad je doli, i nato više nije jak kao nekada.Ako su tako jaki kao što mnogi misle, zašto nisu libiju sprašili u tjedan dan? Kako to da se SAD tako brzo povukao? Kako to da više nije niti za čuti Obamu? Nešto se događa, a mi nismo s tim upoznati.
Petak 01.04.2011.20:19
a zasto nikada nisu prikazali prve udare u afganistanu. tu su po prvi put upotrebili mini A bombe. i takozvane ZVONARE. verovatno si cuo za njih. a sto se tice libije. pa, jednostavno se pokusava sa sto manjim ostecenjima da zaposednu naftna bogatstva. imali su lose iskustvo u iraku kuvajtu. znas da su tamo naftna postrojenja gorela mesecima. nije njima do civila i ljudskih zrtava nego do naftnih resursa. cak su spremni i gadafiju da obezbede nesmetani odlazak iz zemlje, samo da bi usetali u libiju. nista drugo nije u pitanju.
Petak 01.04.2011.19:38
Ne znam od kada super modernoj tehnologiji smeta malo kiše ili pjeska..Ajde, ajde..priče za malu djecu. Ja mislim da se u pozadini, nama naravno nevidljivoj igraju velike igre velikih svjetskih igrača. Tko zna kakvi se nevidljivi ratovi događaju, a mi za to ne znamo. I kakva je to politika. Pa kad se je zbilo nešto tako da se jedna zemlja tako agresivno napadne, i onda se odjednom, tako naglo prestane? Nije ovo uobičajno situacija.
Petak 01.04.2011.19:58
naravno da postoje tajni pregovori. nista neuobicajeno. pokusava se sa sto manjim ostecenjem od NATO udara. da se spasu izvorista nafte...pokusava se samo da ne bi doslo do velikih rusenja, luka, naftnih postrojenja... ako se ne dogovore, krece NATO udar. trajace ako treba i mesec dana. posle americkoteroristicka cizma gazi po libiji...
Petak 01.04.2011.20:51
Brate, nece americka cizma stati na libijsku zemlju osim ona dva pilota sto su stala kada su pali. Imaju oni libijskog mesa dosta da potrose. Jedan od "vojskovodja" za goloruke je bivsi Gadafijev general Haftr koji je tokom rata u Chadu izgubio na hiljade libijskih vojnika svojim idiotskim komandama. Onda ga Gadafi osudio na smrt, a Haftr preko CIA pobegao u azil u Fairfax, Vajoming. CIA ga sada vratila u Libiju, on organizovao ovu ludu operaciju, a Gadafi ih oduvao kao maslacak. Ameri polako dizu sidro, vide da je to novi Avganistan.
Petak 01.04.2011.21:34
evo na vestima kazu da krece NATO udari na libiju. bice zesci nego do sada. zlikovacka organizacija ce tuci mete koje su do sada bile zasticene po dogovoru sa rusijom i kinom. nema iznenadjenja. neka je sam bog u pomoci libijskom narodu. boze pomozi da bude sto vise mrtvih americkih terorista. smrt americkom imperijalizmu.
Petak 01.04.2011.22:14
hehe, ta vijest ne govori da NATO sada opet napada Libiju, nego je to vijest koja je u medijima već par dana i odnosi se na to da NATO preuzima pod svoje komandu te napade...
Petak 01.04.2011.22:40
Stvar je u tome da je tesko ubedjivati englesku naciju da steze kais, a trositi bombe na Gadafija, a pobunjenici se samo svrckaju u pik apovima. General Abdel fatah koji je bio ministar unutrasnjih poslova kod Gadafija i prebegao je pobunjenicima je dobio upozorenje od koalicije da se prihvate ratovanja. Danas je prikupio sve tesko naoruzanje oko Bengazija i poterao na Bregu. Tamo je formirao konvoj i licno je Abdel bio prisutan. Sada ocekuju udar NATO aviona da uniste Gadafijevo tesko naoruzanje, pa da krenu. Ali po svoj prilici mrka kapa kao i do sada. Nece to ici bez SAS pesadije.
Petak 01.04.2011.22:31
Evo, došla je vijest da su pobunjenici spremni obustaviti vatru ako libijska armija prekine s napadom...Eh, a kad se sjetim vijesti od prije jedva tjedan dana da su pobunjenici zauzeli skoro cijelu Libiju, da je Gadafi stjeran u kut i ima samo par gradova... Vjerujem da ovi traže prekid vatre da se malo obnove i da im dođe oružje, i da su stjerani u kut, ali Gadafi je glup ako prihvati to, jer će oni čim povrate snage opet krenuti. Treba ih sada sasjeći.
Petak 01.04.2011.22:45
Da ali oni pod prekidom vatre ne nazivaju svoje i napade NATO na Gadafija, nego to sto Gadafi cisti dzepove bagre po Misrati. Nekoga su glavonju iz SAS saterali u rupu pa hoce da ga izvuku " u prekidu vatre". Sada je Gadafijeva komanda "hvataj ih zive" pa da se raspevaju na TV.
Subota 02.04.2011.00:47
Gaso!Udri do kraja!Nema pregovora sa teroristima,ne pravi greske kao Srbija.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)